Beginnen met bridgen


 

Waarom leren bridgen ?

 
Bridge is volgens de vele honderdduizenden beoefenaars in Nederland het leukste kaartspel. Je kunt het bovendien over de hele wereld beoefenen, want de spelregels zijn internationaal. Je kunt thuis bridgen, maar er zijn ook toernooien, bridgevakanties en natuurlijk de bridgeclubs. De meeste kranten hebben een bridgerubriek en je kunt bridgen op internet. Het succes van bridge wordt door de Nederlandse Bridge Bond verklaard uit het feit dat bridgen je verstand helder houdt en je veel sociale contacten door het bridgen krijgt. Als je eenmaal aan bridge begint, houdt je nooit meer op!
 
Nu denken veel mensen dat bridge leren moeilijk is. Bridgeclub "de Robber" wil een eind maken aan dit misverstand. Met medewerking van de Nederlandse Bridge Bond begint de club een cursus "Startersbridge". Hier leer je al kaartend spelenderwijs onder leiding van een officiŽle bridgedocent de eerste beginselen van het bridgen. Je bent dan ook direct bezig met het spel. Geen lange verhalen, gewoon de kaarten op tafel en aan de slag! Hoe meer je het doet, hoe leuker je het vindt. Als je het bevalt, is de stap van de cursus Starterbridge naar een volgende cursus zo gezet.
 

Op dit moment staan er geen cursussen gepland. Zodra er nieuwe cursussen worden gegeven kunt u hier de informatie vinden.