Beginnen met bridgen


 

Waarom leren bridgen ?

 
Bridge is volgens de vele honderdduizenden beoefenaars in Nederland het leukste kaartspel. Je kunt het bovendien over de hele wereld beoefenen, want de spelregels zijn internationaal. Je kunt thuis bridgen, maar er zijn ook toernooien, bridgevakanties en natuurlijk de bridgeclubs. De meeste kranten hebben een bridgerubriek en je kunt bridgen op internet. Het succes van bridge wordt door de Nederlandse Bridge Bond verklaard uit het feit dat bridgen je verstand helder houdt en je veel sociale contacten door het bridgen krijgt. Als je eenmaal aan bridge begint, houdt je nooit meer op!
 
Nu denken veel mensen dat bridge leren moeilijk is. Bridgeclub "de Robber" wil een eind maken aan dit misverstand. Met medewerking van de Nederlandse Bridge Bond begint de club een cursus "Startersbridge". Hier leer je al kaartend spelenderwijs onder leiding van een officiële bridgedocent de eerste beginselen van het bridgen. Je bent dan ook direct bezig met het spel. Geen lange verhalen, gewoon de kaarten op tafel en aan de slag! Hoe meer je het doet, hoe leuker je het vindt. Als je het bevalt, is de stap van de cursus Starterbridge naar een volgende cursus zo gezet.
 

BC De Robber – Bridgecursus voor Beginners (20 lessen ; eerste les op 11 oktober 2022)

 
Heeft U afgelopen weekend de deelnemers aan de grote bridge-drive in het centrum van Winterswijk zien spelen en heeft dat Uw interesse gewekt? Of heeft U vroeger bridgen geleerd, maar lang niets meer mee gedaan? Of lang genoeg klaverjas gespeeld en bent U aan iets nieuws toe? Of nog nooit kaart gespeeld en wilt U graag bridge leren? Voor iedereen, ongeacht kennis of ervaring, organiseert Bridgeclub De Robber vanaf 11 oktober de cursus ‘Bridgen voor Beginners’. 

De cursus bestaat uit 2 delen van elk 10 lessen en wordt gegeven op dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur in het Zonnebrinkcentrum aan de Zonnebrink 61 in Winterswijk. In deze cursus wordt, aan de hand van twee boekjes, door een ervaren (bridge)docent uitgelegd hoe het bieden en afspelen in zijn werk gaat. De prijs voor de 20 lessen bedraagt € 119. Dit is inclusief het lesmateriaal, waaronder de 2 boekjes, maar exclusief consumpties. Na afloop van deze 20 middagen kunnen de studenten ook nog 10 middagen meespelen in een oefenclub. Voor verdere informatie of opgave kunt U mailen naar de wedstrijdleider René Vielvoije via wedstrijdleider@derobber.nl.